Радомишльський народний краєзнавчий музей - ViaRegiaUkraine

Радомишльський народний краєзнавчий музей

Рейтинг
5
Натисніть, щоб оцінити
Про місце

З метою презентації минулого і сучасного міста Радомишля, збереження речових документів та фотоматеріалів, колишніх знарядь праці сільськогосподарського виробництва, речей домашнього вжитку, одягу тощо 5 березня 1959 року було створено Радомишльський краєзнавчий музей. У 1970 році музей отримав звання народного.

Нині в експозиції музею налічується понад 2,5 тисячі експонатів. Розміщені вони в семи експозиційних розділах та виставковому залі й охоплюють історію краю від пізнього палеоліту до сьогодення.

Увійшовши до музею Ви одразу потрапите в середовище кам’яного віку з його кістками мамонта, черепами тура та північного благородного оленя, кам’яними сокирами тощо. Далі подорожуватимете історією літописного Мичеська, середньовічного Радомисля. Перенесетесь у 18ст., коли місто стало, по суті, уніатським Ватиканом, крокуватимете затишними вуличками повітового Радомисля XIX ст. та переживете події буремного ХХ ст.Кам’яна зернотерка, ще тримає в собі тепло рук давніх трипільців. Звуки дерев’яного дзвоника – калатала, а також деркача перенесуть вас у поліське село 100-200-літньої давності, грамофонні записи – у атмосферу світських салонів початку ХХ ст.

На стіні музею є інформаційна дошка з QR кодом та посиланням на аудіогід та 3D тур.

Показати більше
м. Радомишль, вул. Міськради, 3
50.502250048916, 29.239811897278
МІСЦЯ ПОБЛИЗУ
Музеї
Музей української домашньої ікони
Цікаві місця
Експозиція-майстерня Василя Волівача
Музеї
ІКК «Замок Радомисль»
Архітектурні будівлі
Уніатська консисторія
Природні об’єкти
Музей флори і фауни. Дендропарк
Цікаві місця
Символічна арка-брама
Церкви, костели, монастирі
Свято-Миколаївський собор
Архітектурні будівлі
Міська оглядова вежа (Водонапірна вежа)
Відкрити карту
Закрити карту